Råd om mat
- Pass på at du har litt ekstra av den maten du spiser til vanlig. Handler du før du er tom, vil du alltid ha et ekstra lager.
- Ha ekstra matvarer med lang holdbarhet, som kan lagres i romtemperatur.
- Gode eksempler er knekkebrød, havregryn, hermetiske linser og bønner, påleggshermetikk, energibarer, tørket frukt, sjokolade, honning, kjeks og nøtter.
- Eksempler på langtidsholdbar mat som krever varmebehandling, er pasta, ris, posesuppe, mel, middagshermetikk og frysetørret mat.
- Hvis det er matvarer noen i hjemmet ikke tåler eller er avhengig av, må du planlegge for dette.
- Har du tenkt å tilberede mat på stormkjøkken, gassbluss eller gassgrill, bør du jevnlig sjekke at utstyret virker og er i god stand.
Tenk gjennom hvordan du skal tilberede maten dersom strømmen eller vannet er borte.
Mange av oss har allerede en god del av det vi trenger for å klare oss selv i noen dager, så det er ofte ikke så mye som skal til for å komme helt i mål.
Tips ved strømbrudd
Ved strømbrudd er det lurt å bruke den maten som har kort holdbarhet først, som kjøle- og frysevarer.
Husk at maten i fryseren din kan bli ødelagt hvis strømmen er lenge borte. Her finner du tips til hvordan du kan holde fryseren kald lengst mulig.