Styring og involvering

Bli kjent med styringsstrukturen for forprosjektet, samt hvordan brukere og andre involveres i løpet mot et nytt nødnett.

Utforming av nytt nødnett er et komplekst prosjekt. Vi skal involvere dagens brukere, ha god dialog med markedet og lære av andre land som nå holder på med den samme utskiftningen. Sammen skal vi få på plass et nytt nødnett.

Forprosjektets styringsstruktur

For å sikre effektiv og god forankring og involering er forprosjekt nytt nødnett organisert med en styringsstruktur bestående av prosjektråd, styringsgruppe, referansegruppe og prosjektgruppe.

Prosjektråd

JD, DFD, HOD, FD

Styringsgruppe

Torgeir Haugen,. POD

Bjørn Jarle Wiger, Hdir

Catherine Janson, PIT

Lars Erik Tandsæther, HDO

Johan Marius Ly, DSB

Per Gunnar Pedersen, NKS110 IKS

Elisabeth Longva, DSB

Kenneth Olsen, Nkom

Referansegruppe

POD, PIT, Hdir, HDO, DSB/BRE, Brann 110, KS, NSM, HRS, FORF, Forsvaret, MET, Nkom, NVE, Toll, Samfunnsbedriftene, Kystverket, DSB/Sivilforsvaret, Statsforvalterne

Organisasjonsstruktur

Justis- og beredskapsdepartementet

Direktør DSB

Prosjekteier: Eline Palm Paxal

Prosjektleder: Astrid Arnesen

Prosjektgruppe

Brukerinvolvering

Overgang til nytt nødnett er stor oppgave. Det viktig for DBS å involvere dagens brukere av Nødnett i planleggingen av det nye. Sammen må vi utforme og planlegge løsninger som snakker sammen. Dette er avgjørende for å opprettholde og videreføre de viktige samhandlingsgevinstene og Nødnetteffekten.

I forprosjektet er nødetatene og Nkom involvert i de ulike faggruppene

Referansegruppen er bredt satt sammen med representanter fra brukerorganisasjoner i Nødnett. Representantene er bindeledd mellom forprosjektet og egen organisasjon. Dersom du ønsker å gi innspill eller tilbakemelding til prosjektet for nytt nødnett, så kan det tas via organisasjonenes representant i referansegruppen.

Organisasjoner som ikke er representert i referansegruppen kan ta kontakt med DSB direkte på epost nyttnodnett@dsb.no eller via kontaktskjema.

Nordisk samarbeid om grensekryssende kommunikasjon

Norge, Sverige og Finland har koblet sammen sine respektive TETRA-baserte nødnett i dag. Beredskapsaktørene i landene kan derfor kommunisere over grensene og når de bistår i nabolandene. Det er tilrettelagt for samvirke på tvers av landene med felles nordiske talegrupper og prosedyrer.

Grensekryssende nødkommunikasjon er høyt verdsatt av brukerne. DSB er sammen med MSB i Sverige og Erillisverkot i Finland, forpliktet til å tilby kommunikasjonstjenester på tvers av landegrensene også i våre nye nett som er under planlegging.

Selv om prosjektene i de ulike landene ser ut til å gå i ulikt tempo, er målet å sikre tjenestekontinuitet for de grenseoverskridende tjenestene under hele overgangsperioden fra dagens løsning til nytt nødnett. Det er etablert et felles prosjekt for de tre landene for å se nærmere på denne problemstillingen.

Markedsdialog

I nytt nødnett skal staten anskaffe og forvalte en løsning for oppdragskritiske tjenester for nød- og beredskapskommunikasjon; et MCX-system. Det er videre tenkt at DSB skal være tjenesteleverandøren som leverer MCX-tjenester til sluttbrukerne. MCX-tjenestene vil være basert på 3GPP-spesifikasjonene og vil inkludere både MCPTT, MCVideo og MCData.

Dialog med markedet er svært sentralt i det videre arbeidet. DSB har invitert aktuelle markedsaktører til å gi sine innspill til en mulig løsning for disse tjenestene og har mottatt informasjon fra en rekke aktører, herunder MCX-systemleverandører, systemintegratorer, programvareutviklere, utstyrsprodusenter, mobiloperatører og andre tjenesteleverandører mv. med innspill til en mulig løsning for MCX-tjenester i nytt nødnett.

DSB har gjennomgått innspillene og følger opp dialogen med ulike aktører gjennom forprosjektet. 

RFI-dokumentene er publisert her:

Har du innspill?

Vi tar gjerne i mot innspill til forprosjekt nytt nødnett. Send oss en e-post til